2009-03-20 16:47:32• hírek • Venczel Katalin/MTI

Gyermeket raboltak

A rendőrség közleménye szerint az ismeretlen emberrablók, két férfi és egy nő a déli órákban édesapja karjaiból ragadták ki az utcán az Elise névre hallgató gyermeket, majd egy gépkocsiba tuszkolták a kislányt, és elmenekültek a helyszínről.

Az igazságügyi minisztérium úgynevezett emberrablási riasztást léptetett életbe. Valamennyi országos televízióban és rádióban negyedóránként közlik a gyermek és az emberrablók személyleírását, valamint hír-SMS-ekben és internetes üzenetekben kérik a lakosság segítségét Elise megtalálásához.

A kislány édesapjával sétált az utcán Arles városában, amikor a három személy megtámadta őket. A néhány pillanat alatt lejátszódó emberrablást követően a támadók a gyermekkel együtt egy Renault Modus típusú gépkocsival menekültek el. A férfit súlyos sérülésekkel kórházban ápolják, miután a támadók megverték, de a rendőrség ki tudta hallgatni.  
Elise szülei elváltak. Az orosz édesanya ellen 2008 eleje óta nemzetközi elfogató parancs van életben, mert a 2007-ben kimondott válást követően elrabolta lányát. Franciaországból Oroszországba vitte, ahonnan az édesapa a közelmúltban hozta haza a gyermeket - közölte a rendőrség.

A France Info hírrádió korábban azt közölte: a rendőrség szerint feltehetően bérelt gépkocsival rabolták el a kislányt, s az emberrablók szervezetten hajtották végre a bűncselekményt.

A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a kutatást, amelybe a helyi csendőrség két helikopterét is bevonták az autóutak ellenőrzésére. A francia hírtévék rendőrségi forrásokra hivatkozva azt közölték, hogy a gépkocsit az autópályán elhelyezett radarok Nimes városának közelében észlelték, s azóta a helikopterek nyomon követik a járművet. 

Az emberrablási riasztást 2006 februárjában léptette életbe Franciaország. A kiskorúak elrablására vonatkozó riadótervnek megfelelően - amennyiben szemtanúk igazolják a bűncselekményt - a hatóságok néhány órán belül országos felhívást tesznek közzé a tömegtájékoztatási eszközökben, pályaudvarokon, autópályákon, repülőtereken. Szakemberek szerint ugyanis emberrablás esetén az első 24 óra sorsdöntő lehet a kutatásban.

Az elmúlt három évben eddig nyolc alkalommal történt ilyen jellegű riasztás Franciaországban, s mind a nyolc esetben sikerült megtalálni az eltűnt gyereket.

 

Arles egy nyugalmas Franciaországi kisvárosnak látszik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: